Cyklovlak Brdy přijede do Brd z Prahy

V sobotu dne 24. března vyjede nově do Brd „Cyklo Brdy“, bude jezdit každou sobotu, neděli a státně uznávaný svátek a to až do 28. října. Spěšný vlak „Cyklo Brdy“ bude pravidelně jezdit z Prahy hlavního nádraží s časem odjezdu 8:46 a dojede až do stanice Březnice s pravidelným příjezdem 10:46. V opačném směru pojede vlak z Březnice v 17:23 a dorazí do Prahy na hlavní nádraží v čase 19:15.

Vlak bude pravidelně tažen legendární lokomotivou přezdívanou jako „Bardotka“ řady 749. Jedná se o druhé pravidelné nasazení této lokomotivy v síti Českých drah. Jedná se o unikátní lokomotivy československé lokomotivy z produkce ČKD v šedesátých, ve kterých duní mohutný šestiválec s nezaměnitelným zvukem motoru.

Turisté, cyklisté a milovníky přírody brdských lesů kteří využijí spojení z Prahy, mohu využít tento vlak pro lepší výstup do Chráněné krajinné oblasti Brdy. Vlak bude dále zastavovat ve stanicích Praha-Smíchov, Beroun, Zdice, Jince a Příbram.

Pro levnější jízdné mohou nyní cestující využít levnější jízdné v úseku Praha hlavní nádraží – Příbram tarifním systému PID.

Dále Vám můžeme prozradit, že tento vlak bude trochu zpestřen i na akci Den železnice v Příbrami, která bude probíhat v září, ale to si zatím necháme pro sebe, ať se maté s námi na co těšit…

Vlak je v režii dopravce České dráhy, a.s.. Ve vlaku platí jízdné Českých drah a PID.
Nasazení lokomotiv na tento vlak naleznete ZDE: http://rpdraha.cz/cyklo-brdy/