Co se událo za posledních 14 dnů

Co se událo za posledních 14 dnů? Pokud by jsme to měli shrnout, tak se toho celkem na naší železnici událo celkem hodně, ale my se zaměříme na naší domovskou trať z Rakovníka do Protivína a případné okolí.

Měli bychom zmínit, že po naší trati projíždělo několik zvláštních vlaků. Bohužel jsme věděli jen o pár vlacích dopředu. Konkrétně jsme věděli, že pojede přes Příbram z Prahy do Českých Budějovic legendární motorový vůz „Stříbrný šíp“. Tento vlak byl určený i pro veřejnost a cestující se mohli vlakem svézt po celé jeho trase. Tento vlak jel jako součást návozu na akci Českých drah na národní den železnice v Českých Budějovicích. O tomhle vlaku jsme informovali i na našem facebooku, kde jsme i zveřejnili následně naší fotografii tohoto vlaku, ale aby nebyl i náš web ochuzen, tak jí zveřejníme i zde s videem.

Následující den byl také v rámci národního dne železnice zveřejněn jízdní řád fotovlaku pro fotografy, který jel v trase pravidelného manipulačního vlaku Protivín – Březnice – Rožmitál pod Třemšínem a zpět. O této akci jsme také informovali na našem facebooku a naši členové se vydali do terénu fotit. Původně měla jet lokomotiva „Pilštyk“ T466.0286, ale z důvodu poruchy lokomotivy byla nasazena lokomotiva „Hektor“ T435.0145. Zde Vám dáme také k možnost nahlédnout k jedné fotografii z akce.

Možnost si prohlédnout další fotografie je možné ZDE: https://www.flickr.com/photos/138212304@N04/
Autorem fotografií je Zdeněk Kozel

Ale aby jsme se nevěnovali pouze trati 200, tak Vás sice později, ale přece informujeme, že na trati 174 v úseku Roztoky u Křivoklátu – Nižbor je výluka. Pro cestující na této trase je důležité, aby četli, co je napsané na autobusech a ve výlukovém jízdním řádu.
Výlukový jízdní řád: https://www.cd.cz/jizdni-rad/tratove-jizdni-rady/files/cz-k174-2018vyluka05.pdf
Výluka potrvá do 15. října.

V noci ze dne 23. na 24. se prohnala Českou Republikou vichřice. Trať celkem obstála oproti jiným tratím. Jediný problém byl v úseku Putim – Protivín, kde v důsledku vichřice bylo přetrhané trolejové vedení ve stanici Protivín a bylo znemožněno jezdit z Protivína do Písku. některé vlaky jezdily odklonem přes stanici Ražice. Vlaky nabíraly zpoždění do jedné hodiny. Zpoždění se srovnalo během dne do 13:00.

Náš spolek již tento rok již už jen čeká akce v sobotu 1. prosince Mikulášské jízdy z příbramského nádraží a dále po vlečce do Kovohutí před bránu a zpět. Těšíme se na Vás při této akci.

Mikulášský vlak a jeho doprovod